Zalen huren & corona: FAQ

LAATSTE UPDATE 26/04/2021

We merken dat er heel wat vragen rijzen omtrent het huren van onze zalen tijdens (en na) deze coronaperiode. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Net zoals de coronacrisis en de aanpak ervan, zullen de richtlijnen ook regelmatig wijzigen.

  • In onze socio-culturele infrastructuur zijn momenteel geen activiteiten toegelaten tot 31 mei 2021. Enkel bloedinzamelingen, tentoonstellingen, bijeenkomsten van zelfhulpgroepen en activiteiten voor -12-jarigen (onder strikte voorwaarden) kunnen blijven plaatsvinden.
  • Organiseer je een publieksactiviteit tussen 1 januari 2021 en 30 juni 2021? Voeg dan steeds een ingevuld CERM toe aan je zaalaanvraag. 
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht. 
  • Het aanbieden van drank- of etenswaren is momenteel verboden.

In de cultuursector wordt gewerkt met kleurencodes, die telkens de ernst van de situatie en bijhorende maatregelen voor de sector vastleggen. Sinds 24 oktober geldt code rood.

Als zaalhuurder dien je steeds de veiligheidsrichtlijnen na te leven. Hanteer daarbij 10m² per persoon. Doe een mondmasker aan en was/ontsmet regelmatig de handen.

Capaciteit zalen 

Basisprotocol cultuur  

Alle gidsen & info departement cultuur

Coronagids sociaal-cultureel volwassenenwerk en amateurkunsten

Vragen en antwoorden cultuurloket

Activiteit

Beschikbaarheid lokalen

Plaatsbezoeken

Kostprijs