Streetart

jarig kind met ballonnen en vader en moeder die meevieren. geschilderd op de muur door Mohamed Ighacham

Kan jij ons helpen aan oude foto’s?

 Ook dit jaar werken we weer samen met het street-artcollectief ‘The Crystal Ship’ en krijgt elke deelgemeente een nieuwe muurschildering. In Moorsele gaat het over de muur op de hoek van de Witte Molenstraat, Vrijstraat, Oude Tramweg en Sint-Janstraat. De kunstenaar die hier een werk zal maken, inspireert zich door oude foto’s van familietaferelen. Hiervoor zoeken we nog Moorseelse foto’s. We zoeken analoge kleurenfoto’s van voor het jaar 2000, bij voorkeur van familie of beelden met mensen in een huiselijke sfeer. Het moeten wel kleurenfoto’s zijn. We zoeken geen landschappen of straatbeelden.

Mail je foto naar vrijetijd@wevelgem.be vóór maandag 25 mei. Geef er gerust een kort woordje uitleg bij.

bio van de kunstenaar:

Mohamed L'Ghacham (1993) is een schilder en muralist van Mataró (Barcelona), geboren in Tanger (Marokko). Altijd geïnteresseerd in beeldende kunst, ontdekte hij de wereld van street art en werd later aangetrokken door klassieke schilderkunst. Zijn werk is voornamelijk figuratief met een realistisch aspect en impressionistische accenten. Hij creëert scènes uit het dagelijks leven om hem heen, vaak gebaseerd op foto’s uit de late 20ste eeuw. Zijn street art en muralisme is een interessante mix van klassieke en hedendaagse schildertechnieken.

Website: http://www.mohamedlghacham.com/

Instagram: https://www.instagram.com/mohamedlghacham/

Crystal Ship https://www.instagram.com/thcrstlshp/

Grote muurversierd met gele achtergrond en een hiphop mannetje met een duifje in zijn handen

De Dromer

De gemeente Wevelgem wou het straatbeeld in schoolomgevingen aantrekkelijker en speelser maken, op maat van de kinderen. Een lege muur voor kleuterschool De Gulleboom bood het ideale canvas. In samenwerking met het gerenommeerde streetartfestival The Crystal Ship in Oostende en de buurtbewoners zochten we samen naar een passend kunstproject.

Joachim is een jonge, productieve en zeer getalenteerde kunstenaar uit Lier. Zijn opvallende popartstijl is onmogelijk te negeren. Hij staat bekend om zijn kinderlijke spontaniteit en is bereid met een breed scala aan stijlen te experimenteren. Met meerdere muurschilderingen op zijn naam, uitverkochte prints en exposities in heel Europa, heeft Joachim zijn reputatie verdiend binnen de internationale kunstscene.

Locatie: K. Fabiolastraat, Gullegem

 

muur versierd met gezicht van meisje met roze bloemen in haar haar door Niels Westergard

Julie met de rozen

De gemeente Wevelgem wou het straatbeeld in schoolomgevingen aantrekkelijker en speelser maken, op maat van de kinderen. Een lege muur voor VBS Bamo in de Rozenstraat bood het ideale canvas. In samenwerking met het gerenommeerde streetartfestival The Crystal Ship in Oostende en de buurtbewoners zochten we samen naar een passend kunstproject.

Nils Westergard is een jonge getalenteerde kunstenaar, streetartist en filmmaker die woont en werkt in Richmond, Virginia. Nils begon met het maken van graffiti toen hij 14 was, tegenwoordig werkt hij veel met stencils en creëert hij grote murals die hij met de vrije hand maakt.
Zijn murals zijn vaak groot van formaat, hebben een schilderachtig karakter en zijn meestal zwart- wit. Op die manier creëert hij een intieme en aangename sfeer in zijn werk. De mural valt op, maar tegelijkertijd past het feilloos in zijn omgeving.

Locatie: Rozenstraat, Moorsele