Podiumaanbod november / december

joost van hyfte

Joost Van Hyfte - Uitgekookt

ZA. 28 NOVEMBER | 20.15 UUR | HUMOR | CC GULDENBERG

Joost is Uitgekookt! Na vier shows jouw lach-spieren te beroeren via je smaakpupillen is het tijd voor “Van Hyfte 2.0 “.
Misschien is het eens tijd om andere zintuigen te beroeren, want waarvan krijg je goesting? Van te kijken? Te ruiken? Of is je favoriete culinaire comedian uitgekookt genoeg om je op het verkeerde been te zetten? En je op die manier aan het lachen te krijgen?
Eén ding is zeker… Joost heeft weer maar één ambitie en dat is je doen lachen!
Kom kijken naar Uitgekookt en je zal het geweten hebben.
Tickets

Musschoot Dirk

Dirk Musschoot - Sweethearts

DO. 3 DECEMBER | 20.15 UUR | LEZING | CC GULDENBERG

Honderden Vlaamse vrouwen werden na de bevrijding in 1944 verliefd op een Brits militair. Soms leidde dat tot een flirt of een kortstondige relatie, maar even vaak beloofden ze elkaar eeuwige trouw. Sommige koppels vestigden zich in ons land, andere zochten hun geluk in Groot-Brittannië.
Dirk Musschoot reisde jarenlang België en Groot-Brittannië af en vond tientallen love stories van Brits-Belgische bevrijdingskoppels. Over hun wel en wee gaat deze vertelling met ‘lichtbeelden’. Dirk Musschoot is journalist en schrijver. Sinds 2000 schrijft hij succesvolle boeken over boeiende thema’s zoals ‘De Vlamingen op de Titanic’, ‘Wij gaan naar Amerika’ en ‘Belgen maken bommen’. Musschoot is een bevlogen verteller die de verhalen uit zijn boeken vol vuur tot leven brengt.

Tickets

piv huvluv

Piv Huvluv - De Vinylvreter 2.0

VR. 4 DECEMBER | 20.15 UUR | HUMOR | CC GULDENBERG

Comedian Piv Huvluv heeft vinylplaten verheven tot zijn idioom. Voor wie hem (al lang of korter) volgt is dat geen nieuws meer. Geen voorstelling zonder platen, geen platen zonder grap of verhaal. Waarom dan de man niet ongeremd lós laten in zijn gigantische collectie? Hem laten vertellen hoe hij zijn eclectische muzieksmaak ontwikkelde. Hem laten grasduinen in het kleurrijke hoezenarsenaal van oude en nieuwe platen. Hem anekdotes laten opdissen over geestverruimende muzikale ontdekkingen, (on)- volledige collecties, verpletterende concerten, verdoken signeersessies, zijn verzamelwoede en onbetwistbare collector’s items. Kortom, met ‘De vinylvreter’ maakt u kennis met of bent u getuige van de (zelfrelativerende) soundtrack van zijn leven. U vraagt, Piv draait… de onweerstaanbaar hilarische soundtrack van zijn leven!

Tickets

peterdegraef_henry_c_jan_vernieuwe

Peter De Graef - Henry

ZA. 5 DECEMBER | 20.15 UUR | THEATER | CC GULDENBERG

Golden Oldie 2020 is de monoloog ‘Henry’ van Peter De Graef: een voorstelling die exact 23 jaar geleden de Thersitesprijs, of de prijs van de theaterkritiek, van het Nederlands-Vlaamse Theaterfestival 1997 won en keer op keer zorgde voor staande ovaties.
In een suffig dorp zucht een gefrustreerde man tegen het leven aan. Zijn vrouw heeft hij harteloos lief; zijn assistente begrijpt niets van haar baas. Wankelend tussen ambitie en wanhoop geeft de man toe aan zijn onderdrukte ellende. De afloop is catastrofaal. Op onnavolgbare wijze verweeft De Graef onwaarschijnlijke toevalligheden met alledaagse handelingen. Je vraagt je af waar dit allemaal naartoe gaat, maar op onverwachte momenten schuift alles ingenieus en perfect in elkaar. Henry omvat de opwinding van het detectiveverhaal, het amusement van de conférence, de ontroering van een oprechte bekentenis en het intellectuele genoegen van de speelse geest. Wat kan theater mooi zijn.

Tickets

theaterantigone_paling_

Theater Antigone - Paling

ZA. 12 DECEMBER | 20.15 UUR | THEATER | THEATER ANTIGONE

Soms fantaseer ik dat mijn vader niet mijn echte vader is. Als kind verzon ik hele scenario’s over hoe mijn vader verongelukt, gevlucht of ontvoerd was en dan vervangen was door een andere man. Hebt gij daar nog nooit over nagedacht? Eerlijk? Ik weet wel dat mijn vader mijn vader is maar toch.  Mijn dochter… tja. Dan denk ik dat ik haar begrijp maar dan glipt ze zo weer uit m’n handen. FLOEP! Hebt gij nooit getwijfeld? Eerlijk hé. Soms denk ik daaraan. Dat mijn dochter niet mijn dochter is. Ik weet het wel dat ze mijn dochter is, dat weet ik wel. Het is makkelijker om dat zo te denken. Het zou in ieder geval een hoop verklaren.

In de beeldende en muzikale voorstelling ‘Paling’ vangt theatermaker Michaël Vandewalle de bijzondere soms stuntelige relatie tussen een vader en een dochter. Op tragikomische wijze zoeken de twee toenadering. Vaak zoekend, soms botsend en soms als een vis in het water.

Tickets

ciececilia_marinus

Cie Cecilia - Marinus

VR. 18 DECEMBER | 20.15 UUR | THEATER | OC DE STEKKE

Voor ‘Marinus’ duiken acteur Sebastien Dewaele en muzikant Peter Buttink in de zo goed als vergeten Oostendse kapersgeschiedenis, die nochtans bepalend is geweest voor de Europese geschiedenis. Wist je dat de grote Piet Hein stierf door een kogel van een Oostendse kaper? En dat de legendarische Franse kaper Jean Bart door een Oostendenaar bevrijd werd uit zijn Engelse gevangenis? ‘Marinus’ is een stuk gebaseerd op de roman ‘Flamand des vagues’ van Jan Van Dorp, een historisch correcte weergave van het Oostendse kapersleven in de 17e en 18e eeuw. Het kanaal en de Noordzee waren het strijdtoneel van ‘mannen met baarden’, Oostende een kosmopolitische vrijhaven gekeerd naar die zee.

Tickets