Digidokter (webinar): Spotify e.a. muziekstreamingsdiensten + podcasts

Muziekstreaming

Verzamelwoede lijkt van alle tijden, en de muziekindustrie heeft er decennialang handig op ingespeeld. Maar in een 'altijd-online'-wereld waarin we ons vandaag bevinden is het lokaal hamsteren van bestanden steeds meer een futiele onderneming.

Toegang in plaats van bezit, dat lijkt het nieuwe model te worden. In 2008 zag Spotify het levenslicht en vandaag is deze met circa 300 miljoen gebruikers uitgegroeid tot de dominante muziekstreaming-dienst (althans in de EU).

In deze Digidokter-sessie tonen we de belangrijkste functies en handigheden van Spotify, en leggen we uit hoe Spotify er in slaagt om onze muzieksmaak zo goed te leren kennen. Je ziet ook hoe je in de app radiozenders en ‘podcasts” kan beluisteren. En we vergelijken Spotify uiteraard ook met de belangrijkste concurrentie (Apple Music, YouTube Music, Deezer, TIDAL, …).

Tot slot bekijken we ook een aantal producten om media thuis te streamen (bluetooth speakers, Sonos, ...). Wat kunnen we concreet met deze apparaten doen? Is het nodig om een dure investering te doen, of zijn er goedkopere alternatieven?

  • Zaterdag 24 april, 10 - 12 uur
  • € 6 of gratis in ruil voor 12 UiTPASpunten
  • Online, na inschrijving ontvang je op donderdag 22 april een mail met de link om deel te nemen
  • Begeleiding: Dries Taveirne, leerkracht PC-technicus en ICT-coördinator Athena Campus CLW
  • I.s.m. Avansa Mid- en Zuidwest

Inschrijven