Expo's Bib in het Park

Foto van de expo in de bibliotheek

De bibliotheek zet in op een gevarieerd expo-aanbod in de tentoonstellingsruimte. Naast kunsttentoonstellingen (diverse disciplines, in samenwerking met het cultuurcentrum) zijn er informatieve tentoonstellingen. Daarnaast vinden we het als bibliotheek belangrijk om illustratoren in de kijker te zetten of te focussen op creatief met woord/poëzie. 

 

Roezemoezen

oktober: Letterzetter collectief - Roezemoezen

Onze woorden zijn als nerven,
waaieren uit over de straten,

slingeren zich rond jou en mij.

Ze kruipen in onze oren,
en schieten wortel in ons hoofd.

Ze klampen zich vast,

vallen uit onze monden.

Ze zijn bodemloos, teer en verlegen,
dof, wreed en nonchalant.


Steeds rijgen ze zich aaneen tot een

constant

fluisterstil

en oorverdovend

roezemoezen.

Al zolang taal bestaat, bestaan verhalen. Al zolang verhalen bestaan, worden die doorverteld. Het is een voortdurend geruis, gefluister, geroezemoes. Roezemoezen is een expo van het Letterzetter collectief in opdracht van Bib Wevelgem. In de expo laten zes woordkunstenaars van Letterzetter Kortrijk je meedrijven op de golven van hun verhalen.

Volgende woordkunstenaars werkten de expo uit: Alice Boudry, Joke De Kerpel, Oona Loncke, Louis Vanoosthuyze, Vere Verheecke en Martijn Verhelst.

8  oktober t.e.m. 6 november in Bib in het Park

Tapijtsgeest

november: Tapijtsgeest

De expo - van Erfgoed Zuidwest - brengt het verhaal van de hoogpolige textielindustrie (voornamelijk tapijt, velours en meubelstoffen) in Zuid-West-Vlaanderen in beeld. Naast het bezoeken van de expo, zijn de verschillende tentoonstellingsdozen ook uitleenbaar. 

Dooreman

december:  D O O R E M A N - overzichtstentoonstelling

Dooreman (1958, Gent) heeft vanaf het midden van de jaren tachtig zowat in zijn eentje de grafische vormgeving van boeken en affiches in Vlaanderen naar het allerhoogste niveau getild. Of het nu de gedichten van Tom Lanoye betreft, het drukwerk van Toneelhuis, Theater Antigone en het NTGent, óf de boekverzorging van de recente bestsellers van Bart Van Loo: overal laat hij een glorieus spoor van perfect uitgekiende covers en bladspiegels achter. Als Ordnung dan toch muß sein, dan liefst die van Dooreman.

Speciaal voor de bibliotheek van Wevelgem duikt de meestertypograaf in zijn omvangrijke archieven. Originele prenten voor Playboy en De Standaard Magazine komen boven water – Dooreman is ook een gevierd tekenaar – alsmede een uitgelezen selectie posters, boekomslagen en rariteiten. Alles samen een bont gevlekte dwarsdoorsnede van een carrière die bekroond werd met de Henry Van de Velde Award voor Loopbaan 2014.

Meer info

De tentoonstellingen zijn steeds gratis en toegankelijk tijdens de openingsuren van de bib.
Naast deze expo's zet de gemeente nog extra in op kunst. Meer info via de website van CC Wevelgem. We werken deze pagina regelmatig bij. Ook via de Facebook Wevelgem Cultuur blijf je op de hoogte van ons expo-aanbod.

 

Al eerder te gast in onze bib...

Carll Cneut / Leo Timmers /  Tom De Visscher / Anne Vanoutryve / Bart Van Reeth / Michel Monteaux / Henk Delabie / Olivia De Hasque / Yvan Derwéduwé / Anneleen E.M.M. Pruvoost /  Suzanne Landrieu / Linda Blondeel / Martine Vandevelde /...