Seizoen '20-'21: artiesten spreken je aan

Circus Ronaldo - Swing

CIRCUS - VRIJDAG 16 oktober 2020 - CC Guldenberg

Met ‘Swing’ maakt Circus Ronaldo de scène vrij voor een nieuwe generatie.
Samen met vijf jonge circusartiesten trekt Nanosh Ronaldo alle registers open op maat van de onvervalste swingmuziek uit de jaren ‘40. Groots spektakel en kleine knipogen, swingende tonen en een vleugje verleiding. De aanstekelijke speelsheid, de heerlijke dynamiek en de blije opgewektheid van Circus Ronaldo's jonge garde laat je verliefd worden op circus zoals je het al lang niet meer zag. Het zestal van ‘Swing’ charmeert niet alleen met hun humor en fratsen, maar ze laten je ook genieten van hun ongekunstelde authenticiteit.

BP €16 / RP €14 / <12 JAAR €8   Tickets 

4Hoog - Kom Wel (3+)

familie - zondag 25 oktober 2020 - CC Guldenberg

Kom Wel Is een kleurrijke, surreële jazzy-country voorstelling over jezelf zijn, over samen en alleen, over wachten en nog eens wachten, over verjaren, over anders zijn en toch ook niet. En dat alles overgoten met een vleugje magie. Voor iedereen vanaf 3 jaar.

EXTRA | Anneleen Pruvoost, die al heel wat creatieve ateliers in Wevelgem begeleidde, nodigt je na de voorstelling in de foyer uit voor een leuke doe-activiteit! Zij werkte speciaal bij deze voorstelling een gratis omkadering uit.

BP €8  Tickets

Senne Guns - Opus 3

cabaret - donderdag 5 november 2020 - oc de stekke

‘Opus 3’ is de titel van het cabaretdebuut van pianist en zanger Senne Guns. Terwijl hij kleine verhalen vertelt en grote dromen filosofeert, fileert hij de muziek en zichzelf. Hoe deed Mozart dat in godsnaam, een requiem componeren en tegelijkertijd de wasmachine aansluiten terwijl Wolfgang Junior de kamer bijeen krijste? Qua timing is hij briljant, zijn grappen zijn minutieus geplaatst en zijn mimiek is al net zo aanstekelijk. Een groot talent.

BP €14 / RP €12  Tickets

Kommil Foo - Oogst

humor - vrijdag 6 en zaterdag 7 november 2020 - CC Guldenberg

Een piano, een gitaar, een viool en hun twee karakterstemmen: meer hebben de broers Walschaerts niet nodig om hun publiek een memorabele avond te bezorgen. Dertig jaar onafgebroken maken en spelen. Hoog tijd dus om uit al dat moois een nieuwe voorstelling te destilleren. Zonder circus, intiem. Raf, Mich, hun mooiste liedjes en hun strafste verhalen. Kommil Foo op z’n best!

BP €28 / RP €26  Tickets 06/11  Tickets 07/11

Studio Guga - Ongehoord!

muziek - zaterdag 28 november 2020 - CC Guldenberg

We kennen Radio Guga, de band rond maestroloog Guga Baúl, als een coverband van formaat. Maar onder de nieuwe naam Studio Guga schreef de band een heel bijzonder nieuw verhaal: een eerste studioplaat. Zoals vanouds haalt Guga zijn beste stem-imitaties naar boven, maar deze keer met gloednieuwe, eigen nummers. Nummers die zò typerend zijn voor de geïmiteerde artiest, dat het lijkt alsof ze door henzelf zijn gemaakt. Vandaar ook de titel ‘ONGEHOORD!’. Want zelfs de geïmiteerde artiesten hadden hun nummer nog nooit gehoord.

BP €28 / RP €26  Tickets

Piv Huvluv - De vinylvreter 2.0

humor - vrijdag 4 december 2020 - oC De stekke

Comedian Piv Huvluv heeft vinylplaten verheven tot zijn idioom. Geen voorstelling zonder platen, geen platen zonder grap of verhaal. Waarom dan de man niet laten vertellen hoe hij zijn eclectische muzieksmaak ontwikkelde? Hem laten grasduinen in het kleurrijke hoezenarsenaal van oude en nieuwe platen? Hem anekdotes laten opdissen over geestverruimende muzikale ontdekkingen, verpletterende concerten, verdoken signeersessies, zijn verzamelwoede en onbetwistbare collector’s items? Met ‘De vinylvreter’ maakt u kennis met of bent u getuige van de (zelfrelativerende) soundtrack van zijn leven.

BP €16 / RP €14  Tickets

Bert Gabriëls - Eindejaarsconference 2020

humor - woensdag 13 januari 2021 - cc guldenberg

Na het succes van de #Eindejaars 2019 op Radio1 en op de regionale zenders, gaat Bert Gabriëls verder op het elan met een nieuwe #Eindejaars. Maar deze keer nog slimmer, grappiger en scherper dan de vorige. Het zal een bijzondere conférence worden zoals je nog nooit hebt gezien, want het wordt een jaar zoals we er nog nooit één hebben meegemaakt. Het zal een show zijn over ons. Over wat we hebben bijgeleerd. En hoe we daar weer samen nog een keer goed mee kunnen lachen.

BP €16 / RP €14  Tickets

Bart Van Loo - De Bourgondiërs

verteltheater - zaterdag 30 januari 2021 - cc guldenberg

Met ‘De Bourgondiërs, ons spannend oerverhaal’, schreef Bart Van Loo een ongeziene voltreffer: meer dan 150.000 verkochte exemplaren, lyrische recensies en één van de best beluisterde podcasts uit de Lage Landen. Om zijn zegetocht in stijl af te sluiten bewerkte meesterverteller Van Loo zijn oerverhaal tot een uniek stuk verteltheater. Waar komen we vandaan? Om die vraag te beantwoorden doorkruist Bart Van Loo de middeleeuwen. Denk aan de geschiedenislessen van je allerbeste leerkracht. Humor en spanning. Anekdotiek en inzichten. Maak je klaar voor een wervelende brok cultuurgeschiedenis.

BP €16 / RP €14  Tickets

Theater Stap - Het Kraakpand

theater - zaterdag 6 februari 2021 - cc guldenberg

Voor hun vijftigste jubileumproductie haalt Theater Stap alles uit de kast!
Tijdens één avond maak je kennis met het avontuurlijke kunstparcours van het gezelschap in al zijn facetten. Het gezelschap kraakt het cultuurcentrum en vult de avond met een mix van theater, dans, muziek, film, beeldende kunst en alles daarbinnen en daarbuiten. Aan de bar is er tijd voor een losse of een filosofische babbel, is er ruimte voor een Schotse dans in het Japans en prettig gestoorde flash mobs. Vanuit dit centrale meetingpoint stippel je, op je eigen tempo, een parcours uit. Sfeer en gezelligheid vormen de rode draad van deze feestelijke avond.

BP €12 / RP €10  Tickets

Han Solo - Retro

humor - zaterdag 13 februari 2021 - oc de stekke

Han Solo keert in zijn nieuwe show ‘Retro’ terug naar zijn roots. De komische meesterverteller wil instaan voor de bescherming van onze Vlaamse levenswijze. Europa is op drift en de dolgedraaide Vlaming is de weg kwijt. Nu ook het platteland zijn ruk naar rechts heeft ingezet acht Han Solo de tijd rijp om orde op zaken te stellen. Na Trump, Johnson, Van Grieken en andere Schild-en-Vrienden: tijd voor actie, tijd voor een nieuwe oldschool-wind, tijd voor Han Solo! Steeds met een knipoog, steeds scherp en kritisch, maar vooral grappig.

BP €16 / RP €14  Tickets

Jackobond & Bastien - Van Corsari tot Appermont

muziek - woensdag 24 februari 2021 - cc guldenberg

Aan de hand van historische beeldfragmenten en onvergetelijke muziek blikken Jackobond & Bastien terug op de beginjaren van de Vlaamse en Nederlandse televisie. Persoonlijke verhalen van mensen die zowel voor als in de beeldbuis de bewuste beginjaren hebben beleefd, komen aan bod. Legendarische televisieshows worden herontdekt en nagespeeld. Deuntjes van toen worden van onder het stof gehaald. Van Corsari tot Appermont is een gevarieerde show voor iedereen die zich bij het aanzetten van zijn televisietoestel afvraagt hoe het ook alweer allemaal begonnen is!

BP €12 / RP €10  Tickets

Mathieu & Guillaume - Wegens groot succes verlengd

muziek - donderdag 11 maart 2021 - oc de stekke

Op een dag vind je de job van je leven… en maak je van je passie je beroep natuurlijk! Mathieu en Guillaume vierden onlangs hun 10e verjaardag en staan alweer klaar met nieuwe songs en verhalen uit het leven gegrepen. Nog steeds niet wereldberoemd, maar voorlopig wel gespaard gebleven van een burn-out? Of niet? Stoppen doen ze pas als er niemand meer in de zaal zit… Nog heel even volhouden dus! 

BP €14 / RP €12  Tickets

Van Heden/Versteven - Sluitertijd

theater - zaterdag 13 maart 2021 - cc guldenberg

Wat gebeurt er als je bij de geboorte van je kind niks voelt? Het overkomt Jurgen Rogiers. Tot zijn dochter op een dag verdwijnt… Net voor zijn vrijlating zet hij de gebeurtenissen op een rij. Sluitertijd is het bijzonder portret van een man die op zoek gaat naar zijn dochter, maar vooral zichzelf tegenkomt. Een verhaal over hoop, graag willen zien en niet kunnen loslaten.

BP €12 / RP €10  Tickets

Lederen handtas naaien - Julie Wyseur

vorming - donderdag 24 september, 1 en 8 oktober 2020 - cc guldenberg

In deze workshop leer je een kleine lederen handtas maken. Stap voor stap en onder begeleiding van de ervaren Julie maken we een unieke, gepersonaliseerde handtas die je op het einde van de reeks mee naar huis kan nemen. We trekken onze plan zonder naaimachine en naaien de tas
met de hand.

€ 140 (incl. materiaal)  Tickets

Wijncursus met vinoloog Pol Bossuyt

vorming - donderdag 2, 19, 26 november en 3 december 2020 - porseleinhallen

Geïnteresseerd in wijn? Meester-vinoloog Pol Bossuyt, wijnhandelaar op rust, legt de verschillende smaken, druivenrassen en regio’s met plezier uit. Elke wijnavond worden er een 12-tal wijnen blind geproefd, dit om vooroordelen te vermijden. Voorkennis niet vereist… We starten met water. Dit is geen commerciële activiteit. Er worden dan ook geen wijnen verkocht.

€ 100 (incl. uitgeprinte cursus en degustatie wijnen)   Tickets