Apero Classico: Woodwork Reed Ensemble

  • Concert

Woodwork werd in 2020 opgericht door vijf gepassioneerde muzikanten met een voorliefde voor kamermuziek. Voor deze Apero Classico brengen ze het programma An American Tale. Dankzij de Amerikaanse saxofonist van het kwintet, kwam dat heel natuurlijk tot stand. De melodieën van Variations on America brengen Don-Paul terug naar zijn jeugd. Als twintiger kwam hij naar Parijs om er te studeren. Intussen is hij al enkele jaren een ‘happy American in Ghent’.

Parijs in de jaren ’20: Claxonnerende taxi’s, drukke straten, roepende marktkramers… Je zoekt de rust op van een gezellig terrasje, uitkijkend op de Jardin des Tuileries, met een koffietje en een warme croissant. Dat is de sfeer die An American in Paris, het centrale werk uit dit programma,
uitstraalt. Samen met Titus Franken, slagwerker bij Brussels Philharmonic, brengt Woodwork Parijs
in ‘the roaring twenties’ tot leven.

Titus Franken brengt ook solowerk van Mark Applebaum. Dit theatraal werk is zowel auditief als visueel een lust voor oor en oog. Als afsluiter trekt Woodwork zuidwaarts om zwoele, dansbare Latijns-Amerikaanse klanken op het publiek los te laten.

Apero Classico is hoogstaand klassiek met een glaasje bubbels. Akoestiek, CC Wevelgem, CC De Steiger en CC ‘t Forum bundelen de krachten voor zes verkwikkende concerten op zondagochtend.

Wanneer

tot

Locatie

CC Guldenberg
Acaciastraat 1
8560 Wevelgem

Price

Basistarief: € 12
-26 jaar: € 10

Reservaties

Organisatie

CC Wevelgem
Apero Classico: Woodwork Reed Ensemble

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?