12 vriendelijke ontmoetingen in Soedan

José Lecoutere, nu Gullegemnaar maar afkomstig van Moorsele, deed reeds meerdere reizen naar Afrikaanse landen. In het najaar van 2017, vóór de revolutie in dat land, en in het voorjaar van 2020, kort na de revolutie, reisde hij naar Soedan.  Soedan heeft een eerder kwalijke reputatie. We kennen het land van de lijst van ‘schurkenstaten’, van vele vluchtelingen, van hongersnood, droogte, binnenlands geweld en verdrukking.  En toch werd José er getroffen door de toegankelijkheid en de vriendelijkheid van de mensen die hij er ontmoette.

Hij maakte er heel wat foto’s, waarbij de mensen dikwijls het onderwerp zijn. Uit zijn fotoreeks pikte hij 12 foto’s die hem herinneren aan kleine vriendelijke ontmoetingen met mensen in Soedan. De kleine verhalen bij deze foto's schetsen hoe mensen die totaal vreemden zijn voor mekaar, toch in alle eenvoud en openheid mekaar kunnen respecteren door een vriendelijke en open omgang met elkaar.

Vanaf maandag 21 december 2020 versturen we wekelijks een mail op maandag, woensdag en zaterdag waarin een foto met een bijhorend verhaal wordt onthuld. Wil je graag die mailings ontvangen? Schrijf je dan hier in op de lijst "12 vriendelijke ontmoetingen in Soedan". Op dezelfde momenten als de mailings, wordt de foto ook telkens hieronder onthuld. Klik door op de afbeelding en ontdek welke ontmoeting erachter schuilging.

Op donderdagavond 21 januari 2021 om 19u30 houden we, ter afsluiting van de fotoreeks, een online ontmoeting met José Lecoutere. José brengt er anekdotes uit zijn reis naar Soedan, haalt de vele ontmoetingen aan die hij er heeft gehad en vertelt ons wat er hem zoal van is bijgebleven. Je krijgt er bovendien de kans om met José in gesprek te gaan over de fotoreeks. Wil je er graag bij zijn? Stuur dan een mailtje naar lennert.deleu@wevelgem.be.