Gezocht: uitbater cafetaria De Zwemkom

De Zwemkom

De bouw van De Zwemkom is nog volop bezig. In het splinternieuw gebouw komt er naast het zwembad ook een cafetaria met buitenterras en zicht op de site Sportspoor met onder meer de vernieuwde atletiekpiste en beachvolleybalveld. Voor de cafetaria zoeken we nog een enthousiaste uitbater.

Infosessie

Op 11 september om 14.30 uur  organiseren we een infosessie met plaatsbezoek. Wil je erbij zijn? Gelieve in te schrijven via sportdienst@wevelgem.be

Voornaamste modaliteiten

  • Het doel van de cafetaria is een publieke horeca uitbating waarbij dranken en kleine maaltijden geserveerd kunnen worden.
  • De in concessie gegeven lokalen omvatten een cafetaria met toogmeubel, een buitenterras aanpalend aan de cafetaria, een keuken met basisinrichting en sanitair op het eerste verdiep van De Zwemkom. In de uitgebreidere informatie – te bekomen via de sportdienst – worden de gedetailleerde plannen ter beschikking gesteld.
  • De uitbater staat in voor de investeringen en alle exploitatiemateriaal gekoppeld aan de uitvoering van zijn/haar uitbatingsplan ( frigo, microgolf, koffiezetapparaat, …) en de inrichting van de in de concessie gegeven lokalen (schilder- en of behangwerken, los meubilair, decoratie, …). Het gemeentebestuur staat open voor creatieve insteken waarbij de investeringen het voorwerp van onderhandeling kunnen vormen.
  • De uitbating wordt toegewezen voor een periode van maximum 9 jaar met een minimum termijn van drie jaar. Daarna heeft de uitbater de mogelijkheid tot opzeg mits een opzegperiode van zes maanden.
  • Er is een maandelijkse concessievergoeding verschuldigd aan het gemeentebestuur voor de uitbating van de cafetaria. De kandidaat doet een voorstel van vergoeding.
  • De opening van de cafetaria staat gepland voor januari/februari 2021.
  • De gunning gebeurt na een onderhandelingsprocedure.

 

Verloop van de procedure

Geïnteresseerde kandidaten kunnen op basis van de modaliteiten hun kandidatuur stellen tegen 28 september 2020 om 11 uur. De kandidaten moeten een volledig en behoorlijk ondertekend uitbatingsvoorstel indienen met o.a. een curriculum vitae, de visie op de uitbating, een inrichtingsplan, een ondernemingsplan.

In de periode 5 oktober – 23 oktober kunnen er met de kandidaten die een volledig en behoorlijk uitbatingsvoorstel indienden,  gespreksronde(s) georganiseerd worden over het voorwerp en de voorwaarden van het uitbatingsrecht. Je kan dus tijdens deze periode uitgenodigd worden om jouw voorstel verder te bespreken.

Na dit gesprek kan je dan een finaal uitbatingsvoorstel indienen. Op basis van deze finale uitbatingsvoorstellen wordt de uitbating toegewezen door het gemeentebestuur.

Iets voor jou?

Ben je geïnteresseerd? Neem contact met jeroen.debaveye@wevelgem.be of 0473 86 28 90. De uitgebreide informatie over de procedure met onder andere praktische informatie over de kandidaatstelling en de modaliteiten van de uitbating worden jou bezorgd.

Meer info over het nieuwe zwembad 

Algemene info over De Zwemkom vind je op onze website