Vanaf vandaag gelden er nieuwe richtlijnen voor de hele bevolking rond het corona-virus. Die gaan verder dan de bestaande individuele hygiënische voorzorgsmaatregelen. De federale overheid wil zo kwetsbare groepen beschermen en de juiste zorg voor hen garanderen.

De algemene richtlijnen zijn: vermijd situaties waarbij veel mensen samenkomen en verminder contacten tussen een mogelijke besmette persoon en gezonde personen.

Nu is volgens virologen het moment om op deze manier samen de verspreiding van het coronavirus in te dijken. De maatregelen gelden minstens 1 maand, met herziening op 31 maart.   

Wat betekenen deze richtlijnen voor onze beweegdagen?
Deze worden geannuleerd en op een later moment georganiseerd!

Samen met onder andere Ferm, de lokale dienstencentra, LOGO Leieland, de bewegen op verwijzing-coaches en de sportdienst organiseren we het hele jaar door workshops, beweegsessies en lezingen. De focus ligt telkens op bewegen en voeding. Het is als het ware een grote menukaart waaruit je kan kiezen. Elke deelnemer kan zich inschrijven per sessie, je kan dus van alles proeven zonder vast te zitten aan beurtenkaarten. Wie op het einde van het jaar deelgenomen heeft aan 20 gezonde activiteiten, maakt kans op een plaatsje aan de gezonde ontbijttafel op 19 december.

'Samen maken we werk van een gezonde Gemeente!'

 Met dank aan de diverse verenigingen, private aanbieders, de lokale dienstencentra en de sportdienst om de kalender te voeden met leuke, attractieve sessies