Nieuws - meest recent

Wil je meer weten over Chrome om op internet te surfen? Dan moet je op de Digidokter van 25 januari zijn. Er is aandacht voor privacy-aspecten: wachtwoordbeheer, incognitomodus, cookies, locaties delen en gegevens wissen.

Meer info & tickets

Op 18 januari kan je de theaterversie van Slisse en César zien in CC Guldenberg. Warre Borgmans, Sven De Ridder, Greet Rouffaer en Leen Dendievel zijn enkele acteurs die meespelen. Stany Crets is de regisseur.

Meer info & tickets

Henk Rijckaert komt zaterdag 25 januari met zijn nieuwe show Maker naar CC Guldenberg. Deze komiek is een echte doener en grote klusser. In zijn werkkot kan hij zich uren bezig houden met het maken en herstellen van materialen. Dat inspireerde hem voor zijn nieuwe voorstelling. Daarom zal hij het hebben over uitvinden en maken, over de kracht van uw eigen handen, over prutsen en proberen, over bijna uw vinger afzagen en over brandwonden verzorgen. Pure comedy volledig zelfgemaakt.

Pluche: knuffelberen komen tot leven

Kunnen knuffelberen echt leven? Dat gaan we samen onderzoeken in deze magische voorstelling. Kinderen brengen hun knuffel mee. Ze lenen hun beste vriend voor één keer uit voor een belangrijk experiment in naam van de wetenschap. Na de voorstelling krijgen ze hun pluchen kameraad onbeschadigd terug.

NEDERLANDSE TOPARTIESTE

Zaterdag 14 december komt de Nederlandse Maaike Ouboter optreden in Wevelgem. Ze won het tv-programma De beste singer-songwriter van Nederland en brak door met het nummer Dat ik je mis. Na Nederland ging ook ons land overstag en belandde ze op onze festivalaffiches en de muzieklijsten van radiostations. Dit najaar trekt Maaike Ouboter langs de Vlaamse theaterzalen en houdt ze halt in CC Guldenberg. Voor de concertreeks staat ze solo op het podium: muzikaal kwetsbaar, persoonlijk en dichtbij.

DOE JIJ MEE AAN WAK 2020?

In onze gemeente zijn veel creatieve mensen actief. In de Week van de Amateurkunsten komen ze  samen naar buiten voor de WAK-expo. Die tentoonstelling biedt een  overzicht van de Wevelgemse kunstscene. Voor de komende expo is het thema: kindertijd. Ben jij begonnen met een kunstdiscipline en wil je exposeren met eigen werk? Dan is de WAK iets voor jou. Inschrijven doe je via routeartistique@wevelgem.be.

Van 12 december tot 25 januari loopt in Bib in het Park een gratis expo van Carll Cneut. Die naam doet zeker een belletje rinkelen bij wie vaak prentenboeken leest of met kinderen werkt. Hij is een van de beste en bekendste illustratoren in Vlaanderen. Deze tentoonstelling gaat over het boek Vuurzeevlieg.

Zin in verleidelijk theater? Dan is Rijgen zeker een voorstelling voor jou. In verschillende taferelen spelen de acteurs menselijke verlangens uit. Deze voorstelling over liefde, lijf en lust belooft een heel spannende voorstelling te worden. 

zaterdag 9 november om 20.15 uur in CC Guldenberg

Meer info & tickets

Twee ervaren advocaten verdedigen een beroemde man die beschuldigd wordt van verkrachting. Er is ook een jonge stagiaire, die nog maar net meewerkt. We volgen de personages in de voorbereiding van de rechtszaak. Er staat voor iedereen veel op het spel. 

zaterdag 30 november om 20..15 uur in CC Guldenberg

Meer info & tickets

Wachtwoorden zijn voor het internet zijn meer veilig genoeg. Gelukkig zijn er wachtwoordbeheerders of wachtwoordkluizen. De digidokter toont je het gebruik ervan en schetst een ontluisterend beeld van bedreigingen op het internet. Hij toont  ook ITSME, de identificatie-app.

zaterdag 23 november om 10 uur in Bib in het Park

Meer info & tickets