Uitstap Gent - 27 september

De Krook · 10u30 · € 6
S.M.A.K. · 14u00 · € 12
We trekken naar Gent. Een stad van kennis en cultuur. Voor dit bezoek kan je beide dagdelen combineren of je kiest er één deel uit. Beide activiteiten gebeuren onder begeleiding van een gids. Afspraak telkens ter plaatse.

 De Krook: bibliotheek voor de 21ste eeuw
We bekijken de bibliotheek ‘nieuwe stijl’ vanuit diverse invalshoeken: architectuur, bewoners en mogelijkheden als bibliotheek voor de 21ste eeuw. De Krook is een initiatief van Stad Gent, de Universiteit Gent en IMEC. Het meet zich heel wat identiteiten aan: een bibliotheek die klaar is voor de 21e eeuw. Een speerpunt van ondernemerschap en innovatie. Een cultureel knooppunt waar iedereen welkom is. Een baken van burgerparticipatie en onderzoek. Maar vooral een open huis dat uitnodigt tot ontmoeting.

S.M.A.K.: Raoul De Keyser.Oeuvre
Raoul De Keyser (1930-2012, Deinze) wordt stilzwijgend beschouwd als de grootmeester onder de Belgische schilders van de voorbije 50 jaar. Na zijn debuut in 1964 ontwikkelde hij een eigenzinnige, tactiele werkmethode, waarin de scheiding tussen figuratie en abstractie oplost in de poëtische band die het werk aangaat met het dagelijkse leven van de kunstenaar. De tentoonstelling tracht inzicht te bieden in dit proces, dat ononderbroken gewijd was aan het ondervragen en ondermijnen van het medium schilderkunst. Aan de hand van circa 100 schilderijen en een 50-tal aquarellen en tekeningen, die werden gemaakt tussen 1964 en 2012, brengt S.M.A.K. voor het eerst na De Keysers overlijden een overzicht
van zijn oeuvre.

Info & inschrijven

Cultuurcentrum@wevelgem.be

056 433 495

Created at: 11/09/2018