Nieuws - meest recent

NEDERLANDSE TOPARTIESTE

Zaterdag 14 december komt de Nederlandse Maaike Ouboter optreden in Wevelgem. Ze won het tv-programma De beste singer-songwriter van Nederland en brak door met het nummer Dat ik je mis. Na Nederland ging ook ons land overstag en belandde ze op onze festivalaffiches en de muzieklijsten van radiostations. Dit najaar trekt Maaike Ouboter langs de Vlaamse theaterzalen en houdt ze halt in CC Guldenberg. Voor de concertreeks staat ze solo op het podium: muzikaal kwetsbaar, persoonlijk en dichtbij.

DOE JIJ MEE AAN WAK 2020?

In onze gemeente zijn veel creatieve mensen actief. In de Week van de Amateurkunsten komen ze  samen naar buiten voor de WAK-expo. Die tentoonstelling biedt een  overzicht van de Wevelgemse kunstscene. Voor de komende expo is het thema: kindertijd. Ben jij begonnen met een kunstdiscipline en wil je exposeren met eigen werk? Dan is de WAK iets voor jou. Inschrijven doe je via route.artistique@wevelgem.be.

Van 10 december tot 10 januari loopt in Bib in het Park een gratis expo van Carll Cneut. Die naam doet zeker een belletje rinkelen bij wie vaak prentenboeken leest of met kinderen werkt. Hij is een van de beste en bekendste illustratoren in Vlaanderen. Deze tentoonstelling gaat over het boek Vuurzeevlieg.

Zin in verleidelijk theater? Dan is Rijgen zeker een voorstelling voor jou. In verschillende taferelen spelen de acteurs menselijke verlangens uit. Deze voorstelling over liefde, lijf en lust belooft een heel spannende voorstelling te worden. 

zaterdag 9 november om 20.15 uur in CC Guldenberg

Meer info & tickets

Twee ervaren advocaten verdedigen een beroemde man die beschuldigd wordt van verkrachting. Er is ook een jonge stagiaire, die nog maar net meewerkt. We volgen de personages in de voorbereiding van de rechtszaak. Er staat voor iedereen veel op het spel. 

zaterdag 30 november om 20..15 uur in CC Guldenberg

Meer info & tickets

Wachtwoorden zijn voor het internet zijn meer veilig genoeg. Gelukkig zijn er wachtwoordbeheerders of wachtwoordkluizen. De digidokter toont je het gebruik ervan en schetst een ontluisterend beeld van bedreigingen op het internet. Hij toont  ook ITSME, de identificatie-app.

zaterdag 23 november om 10 uur in Bib in het Park

Meer info & tickets

Hoop Doet Leven is een film die laat zien wat een groot artiest Will Tura is. Het is ook een ode aan onze samenleving waarvan Will een muzikaal symbool is. Jan Decleir zorgt voor de commentaarstem. In ruil voor 12 UiTPASpunten heb je een gratis ticket.

woensdag 20 november om 14.30 uur in CC Guldenberg

Meer info & tickets

Donderdag 28 november staat in OC De Stekke theater over burn-out. Mensen die het ervaarden spelen een interactieve voorstelling. Het publiek zoekt mee naar oplossingen. Bijzonder toneel over een maatschappelijk probleem.

Info & tickets

Wevelgemnaar en muziekjunk Nicolas Debonne
zwoor een dure eed: een jaar lang zou hij elke dag
een nummer in het spotlicht zetten op Facebook.
Zo bouwde Debonne een trouwe fanbase uit met
zijn online rubriek Schijf van de Dag. Hij verraste
met muzikale ontdekkingen en viste vergeten
muzikale parels op. De combinatie van duiding bij
de dagelijkse schijf en de anekdotes uit zijn eigen
leven maakten van zijn rubriek een dagelijks ludiek
rustpunt door de online waan en drukte van de dag.
Speciaal voor de bib en het cultuurcentrum

Toppianist Julien Libeer beleefde zijn kindertijd in Wevelgem en woont nu in Brussel.
Hij was te gast in grote muziekhuizen en toerde rond de wereld met vooraanstaande internationale musici. Hij is een verwoed lezer, doet aan sport en is actief geëngageerd in sociale projecten. Maar bovenal is er de passie voor muziek.
Mieke Dumont is ook dit jaar weer biechtvrouw van dienst. Met onverwachte gasten gaat ze op zoek naar wat Julien Libeer drijft en boeit.

donderdag 17 oktober om 20.15 uur
OC De Stekke
€ 12 of 24 UiTPASpunten