FILOSOFEREN OVER VERKIEZINGEN EN POLITIEK

Stefaan Van Brabandt is filosoof, schrijver, theater- en tv-maker. Hij neemt je mee op tocht door de geschiedenis van de filosofie en staat stil bij enkele belangrijke filosofen en concepten over verkiezingen en politiek. Filosoof en theatermaker Stefaan Van Brabandt maakte voor CANVAS de achtdelige filosofische documentaire-reeks Het Voordeel van de Twijfel en schreef ook het gelijknamige ...


Waar
Bib in het Park
Vanackerestraat 20, 8560 Wevelgem
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
CC Wevelgem
Prijs
€ 10.0
Basistarief: 10,00 €
Reservaties
webshopwevelgem.recreatex.be/Tickets/...
Contact
cultuurcentrum@wevelgem.be
Fax: 056 433 495

Stefaan Van Brabandt is filosoof, schrijver, theater- en tv-maker. Hij neemt je mee op tocht door de geschiedenis van de filosofie en staat stil bij enkele belangrijke filosofen en concepten over verkiezingen en politiek.

Filosoof en theatermaker Stefaan Van Brabandt maakte voor CANVAS de achtdelige filosofische documentaire-reeks Het Voordeel van de Twijfel en schreef ook het gelijknamige boek als verdiepende aanvulling op de tv-reeks.
Wat zowel aan het boek als aan het tv-programma ten grondslag ligt, is de overtuiging dat het rijke gedachtengoed uit de filosofie nog steeds actueel, relevant en bevrijdend is en dat de denkbeelden van de grote filosofen uit de geschiedenis ons leven vandaag nog steeds kunnen verrijken, inspireren en verbeteren.

Filosofie is stoppen met weten en beginnen met denken. Filosofie doet stilstaan, afstand nemen, vragen stellen. Haar niet-aflatende missie is: twijfel zaaien. Onrust stoken. Wat zogezegd vaststaat, aan het wankelen brengen, terug in vraag stellen. Filosofie veronderstelt daarom de moed om onzeker en kwetsbaar te zijn, om de eigen uitgangspunten en vooronderstellingen kritisch te onderzoeken en de zekerheden over jezelf en de wereld los te laten. Filosofie verruimt het blikveld, verbreedt de horizon en reikt onvermoede perspectieven en mogelijkheden aan. Door een ruimer begrip van onszelf en de wereld te bieden, is filosofie een blijvende inspiratiebron om beter, wijzer, vrijer en gelukkiger te leven in een complexe, dubbelzinnige en ambivalente wereld.

i.s.m. Vormingplus MZW

Bron: UiTinVlaanderen.be