Brussels Jazz Orchestra - Brel

Brel en Brussels Jazz Orchestra is een combinatie die tot de verbeelding spreekt. Voeg daar de internationaal gerenommeerde vocalist David Linx aan toe en je hebt een muzikaal project met vijfsterrenkwaliteit.Brusselser wordt het ook niet: het jazzorkest resideert in de Brusselse Flagey en David Linx is in Brussel geboren. Samen brengen ze de muziek van Brusselaar Jacques Brel.


Waar
CC Guldenberg
Acaciastraat 1, 8560 Wevelgem
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
CC Wevelgem
Prijs
€ 20.0
Basisprijs: € 20.00; Reductieprijs: € 18
Reservaties
cultuurcentrum@wevelgem.be
Telefoon: 056/43 34 95
Links

Brel en Brussels Jazz Orchestra is een combinatie die tot de verbeelding spreekt. Voeg daar de internationaal gerenommeerde vocalist David Linx aan toe en je hebt een muzikaal project met vijfsterrenkwaliteit.

Brusselser wordt het ook niet: het jazzorkest resideert in de Brusselse Flagey en David Linx is in Brussel geboren. Samen brengen ze de muziek van Brusselaar Jacques Brel. Muzikanten van Brussels Jazz Orchestra arrangeerden chansons van Jacques Brel voor groot jazzorkest en David Linx. La chanson des vieux amants, Bruxelles, Le plat pays, La valse à mille temps en andere klassiekers van Brel alsof het pure jazz standards zijn: du jamais vu.

Het idee voor een project rond Brel komt van Brussels Jazz Orchestra. Na twee succesvolle samenwerkingen met de Parijse Belg David Linx, één van de grootste jazz-zangers van het moment, lag het voor de hand om opnieuw met David in zee te gaan. Linx nam in het verleden één nummer van Brel op en toerde recent met muziek van Claude Nougaro, een Franse chansonnier die dicht bij de jazz aanleunde. Zingen en swingen in het Frans is voor Linx evident.

Bron: UiTinVlaanderen.be